dimarts, 11 de desembre del 2007

Beneficis de la dansa oriental

La pròpia historia ens fa veure que la dona ha ballat la dansa oriental durant la seva evolució, encara que pertany a una cultura diferent. Una de les raons que la motiva pot ser que quan balla, se sent bé.
Encara que sembli molt exòtica i possiblement llunyana a la nostra cultura, un dels seus principis bàsics és la feminitat, expressa i manifesta com ninguna altra dansa l’essència de ser dona. Dansar és connectar directament amb la part més femenina de l’ésser.
Quan dansem, ens deixem guiar per la màgia i el misticisme, entrem en una unió profunda amb l’univers, oblidem el món que ens envolta per entrar en un més profund, i més personal. Sentim que transcendeix el temps i l’espai, i potenciem les nostres energies (xacres).
Possiblement, pot afectar diversos àmbits de la nostra vida, com per exemple, alguns canvis d’actitud: millora de la consciència corporal, augment de la concentració, major (sentiment de) sensualitat, millora en la capacitat d’imaginar i visualitzar, correcció postural, major capacitat d’empatia i de sentir emocions, espiritualitat i transcendència, sentit del ritme i major capacitat per comprendre la música i raonament espacial.
Harmonitza el cos i la ment, els equilibra. Genera una bona expressivitat de les emocions i possibilita l’alliberament de tensions i de preocupacions.
Espiritualment, genera harmonia i pau interior, que permeten una actitud més reflexiva, i més fortalesa per afrontar-nos als problemes quotidians d’una forma més optimista. A més de comportar millores en l’autoestima, provocant en la persona una autoconfiança i una estima a sí mateixa. Moltes de les transformacions que podem experimentar vénen provocades pels moviments que afavoreixen el cos.
Cada persona que s’apropa per primer cop a la dansa oriental, té una experiència diferent. Ja que cadascú té un caràcter diferent, i una personalitat pròpia, així com diferents condicions físiques, i alguns beneficis es poden fer més notoris que d’altres.
Els beneficis que enriqueixen el món intern de cada persona vindran condicionats també per l’actitud, per sentir-se bé cal confiar en nosaltres. D’aquesta manera, moltes professores de la dansa oriental afirmen que s’arriba a trobar la Deessa que tothom porta a l’interior, és una deessa personar, que s’ha d’anar enriquint, i s’enforteix amb la dansa.
És una deessa que ens beneficia de manera subtil i sovint lenta, va lligada amb el temps de dedicació a la pràctica de la dansa, de l’espiritualitat de cada persona i també del seu cos. Dansant, provoquem que el món material i l’intangible s’harmonitzin i s’equilibrin recíprocament.




La dansa és un art obert a totes les persones
Els moviments aïllats se centren sovint en els malucs i el ventre. Medicinal i terapèuticament parlant, l’efecte d’aquests moviments és un massatge suau i sostingut concentrat en la pelvis, l’abdomen i els òrgans interns (digestius), així com la matriu. Aquest primer massatge, sumat als desplaçament que fortifiquen la musculatura, els moviments de les extremitats i les vibracions que drenen el sistema limfàtic, podem aconseguir diversos beneficis:



Aportació de flexibilitat a tot el cos
Potenciació del sistema cardiovascular
Increment de la resistència corporal
Reducció de la tensió i el bloqueig muscular
Estimulació del bon funcionament del òrgans interns
Disminució o eliminació de dolors lumbars causats per incorrecció postural
Augment de la capacitat pulmonar
Facilitació de la contracció i dilatació del diafragma
Facilitació del desenvolupament de respiració profunda i conscient.
Irrigació de la sang amb més oxigen
Alleugeriment de problemes digestius
Alleugeriment del trànsit intestinal
Prevenció de l’estrenyiment
Atenuació del dolors menstruals
Ajusta la col·locació de la pelvis
Enforteix la musculatura del sòl pelvià
Tonificació muscular de les extremitats
Augment del ritme de regeneració cel·lular
Afavoriment el bon aspecte dèrmic, ja que s’eliminen toxines
Redistribució del pes per evitar sobrecàrregues articulars
Correcció de problemes posturals
Desbloqueig de les articulacions
Recol·locació de l’eix corporal amb la pelvis, maluc i ventre com a centre de la gravetat al cos
Millora de la coordinació psicomotriu
Reforç dels sistemes immunològic i hormonal
Elevació de la capacitat de percepció del propi cos
Recuperació d’equilibri i harmonia física del cos

Els moviments rítmics i ondulants desperten la sensualitat femenina. La flexibilitat muscular agilitza també la ment, i la capacita per resoldre problemes de forma més senzilla. La conscienciació corporal implica una consciencia i percepció emocional. L’alegria que transmet la dansa, potencia la felicitat a la vida quotidiana.




Aquí va un trosset del Treball que estic fent! encara queda mooolt a veure que tal.. (si hay errores corregidme plis!! jeje)

2 Comentários:

Su ha dit...

M'agrada molt, és molt xuli, així es veu ben claret que és el que fa aquesta dansa, allò que expliques a la gent i et miren com si parlessis un altre idioma, s'ha de ballar per sentir-ho, i es nota que tú ho fas (i molt be per cert jejeje)

Un petonet d'una companya de classe!!!

Amina ha dit...

Ja tinc ganes de llegir el teu treballet!

  ©Template by Dicas Blogger.

TOPO